Měníme předměty
na výjimečné dárky
Chci nabídku

Vyberte si tu správnou powerbanku

Zverejnený

Každý z nás zná ten pocit, když je v situaci, kdy akutně potřebujeme použít svůj mobilní telefon, ale baterka v našem mobilním zařízení je vybitá. Ať už je to v práci a vy si nemůžete zavolat, nebo na rodinné oslavě, akorát, když se chcete vyfotit s příbuznými. Nebo chcete jít na výlet a bojíte se, že vám smartphone nevydrží v plné baterii až do večera. Tento problém již díky dnešním technologiím mít nemusíte.

Co je to powerbanka?

Pořiďte si PowerBank a už nikdy vás poslední procenta baterie mobilu nevyvedou z míry. Ale co to vlastně ta powerbanka je? Je to externí baterie, která vám dobije elektronické zařízení. Pokud náhodou nemáte po ruce zásuvku a nemusíte se bát, že se vám mimo domov váš mobil, tablet, nebo fotoaparát vybije. Za jakou dobu si tedy dokážete nabít vaše zařízení? Rychlost nabíjení ovlivňuje vstupní proud z konektoru. Většinou je to USB port. Výstupní proud se udává v ampérech (A). Čím je výstupní proud vyšší, tím rychleji nabíjí. Doba dobíjení telefonu tedy souvisí s výstupním proudem a kapacitou baterie telefonu. Například 1A výstupní proud dobije 3000mAh za cca 3 hodiny.

Výběr powerbanky

Při výběru powerbanky si určitě všimnete rozdílné velikosti. Ne každý ví, že velikost powerbanky souvisí s její kapacitou. Čím větší je kapacita, tím větší bude i její velikost. Pokud plánujete svou powerbanku využívat pouze občas, vystačíte si is menší, která je přenosnější. Pokud však cestujete na více dní, určitě se vám vyplatí nosit se sebou powerbanku větších rozměrů. Powerbanky se vyrábějí se v různých tvarech a rozměrech a vy si tak určitě, i v naší nabídce najdete tu správnou. Samozřejmě při powerbance jako reklamních předmětech hraje nemalou roli to, co chcete na powerbanky vytisknout. Pokud vám stačí malé logo, budete se ohlížet po menších a skladnejších kouscích.

Konektivita

Důležitou vlastností powerbanek, na kterou je třeba si dát pozor je typ konektoru a počet USB portů. Powerbanka se obvykle dobíjí micro USB kabelem a na její výstupu nejčastěji najdete USB-C konektor. Pokud používáte Apple zařízení, pořiďte si powerbanku s konektorem Lightning. Větší powerbanky mají zpravidla více různých konektorů a umožňují nabíjet více zařízení současně.

Pokud patříte mezi ty lidi, kteří si potřebují nabíjet více zařízení najednou, například mobil spolu s GoPro kamerou, je třeba sáhnout po powerbance se dvěma, či více USB výstupy. Často mají různé výstupy i rozdílné výstupní proudy (1 x 1A + 1 x 2,1 A ...).

Výbava powerbanek

  • Pokud nemáte rádi zamotané kabely, které zabírají hodně prostoru, ať už ve vaší domácnosti nebo na spodku tašky, existují powerbanky s kabely, které jsou umně schované v těle powerbanky, ale i powerbanky s bezdrátovým nabíjením. Už podle názvu vám může být jasná jejich výhoda - bezdrátové nabíjení. Samozřejmě, bezdrátové nabíjení mobilů funguje pouze u modelů, které mají takovou funkci.
  • Powerbanky mají však i rozličné funkce a výbavu. Velmi populární je powerbanka s indikací nabití. Tato funkce vám ukáže stav nabití powerbanky a to buď díky LED diodě nebo displeji, který poskytuje přesnější údaje.
  • Rychlodobíjecí powerbanky dokáží vaše zařízení nabít mnohem rychleji než běžné powerbanky. Tuto funkci mohou využívat všechna zařízení, která rychlonabíjení podporují. Mnoho výrobců dnes závodí o co nejrychlejší a nejkomfortnější nabíjení, takže taková powerbanka je velmi praktická.
  • Powerbanka se zabudovaným LED světlem. Ne vždy máme po ruce baterku a možná právě pro vás je praktickým řešením.
  • Solární powerbanky jsou vhodné na opravdu dlouhé výlety v přírodě, bez přístupu ke zdroji elektrické energie - zásuvky. Solární powerbanky si připnete nebo uvážete na batoh a powerbanka bude průběžně dobíjet díky slunečnímu světlu. Je to sice pomalé, ale jako rezerva v případě nouze to určitě postačí a pomůže vaší powerbance zůstat "při životě" dost dlouho.

Výběr je obrovský a tak se není co divit, že v naší nabídce naleznete i velmi specifické a originální powerbanky. Zajímavé powerbanky kombinují několik vlastností, zaujmout vás může například powerbanka s vestavěným reproduktorem, nebo stojánkem, co se perfektně hodí jako dárek uživateli. V našem eshopu najdete s powerbanku zkombinovány i takové předměty jako je lampa, či budík. Při tomto reklamním předmětu tedy nemusíte být fádní a dá se vymyslet powerbanku, která bude opravdovým praktickým reklamním předmětem a o to přece při reklamních předmětech jde.

Dizajn a potisk

Krásný design je dalším důležitým aspektem všech reklamních předmětů. Výjimkou nejsou ani powerbanky. Design podtrhuje kvalitní potisk, který samozřejmě zajistíme. Určitě vás zaujme krásný potisk tamponovým potiskem. Možná vás však více zaujme svítící logo, které se do powerbanek vyryje s použitím laseru. Při potisku powerbanek se poraďte s našimi obchodníky, kteří vám vždy poradí tu nejvhodnější technologii potisku pro konkrétní powerbanku.

Powerbanka a dobití notebooku

Co když máte velké zařízení jako například notebook? Můžete si ho nabít pomocí přenosné nabíječky? Odpověď je jednoznačná - ano. PowerBank dobije i ten. Jedinou podmínkou je, že se váš notebook musí jít dobíjet přes USB port, což se ve většině případů dá. Ale i kdyby se to nedalo, stačí vám sehnat si redukci, která bude komplatibilná s powerbankou i notebookem. Je však třeba upozornit na fakt, že notebook potřebuje hodně energie a proto i powerbanka, se kterou si přejete váš notebook nabíjet, potřebuje velkou kapacitu. Na dobití notebooku je třeba koupit si powerbanku s kapacitou minimálně 20000mAh až 30000mAh.

S powerbankou na dovolenku

Pokud se chystáte na dovolenou do zahraničí a chcete si s sebou vzít i powerbanku, žádný problém mít zřejmě nebudete. Powerbanky jsou v letadlech většinou povoleny, ale jejich kapacita nesmí být vyšší než 20000mAh a její výdrž nesmí přesahovat 100Wh, přičemž obě tyto informace musí být na obalu. Každopádně, každé letiště a každá země má svá vlastní pravidla, proto bude nejlépe předem si prostudovat a informovat se dříve, než do letadla nasednete, nebo si ji schováte do zavazadla. Jinak by vám mohla zůstat na letišti.

Ani v případě, že se chystáte na dlouhou túru do přírody a počasí dvakrát nehraje ve váš prospěch, nemusíte se bát, že se vaše powerbanka poškodí. V nabídce máme i outdoorové powerbanky s různými stupni ochrany. Bývají odolné vůči více vnějším vlivům - i proti vodě, nárazům, prachu a podobně.

Powerbanky a změny teplot

Powerbankám a obecně bateriím nevyhovují teplotní extrémy. V teple si dávejte pozor na zahřívání powerbanky. Ale co když je venku mrazivé počasí? Je přece známo, že chlad a zima poškozují výdrž baterie a naše zařízení vybíjejí. Bohužel powerbanka, která by se pod vlivem mrazů nevybíjela, neexistuje. Na výlet kde očekáváte velké zimy vám tedy doporučujeme vzít si outdoorovou powerbankou, která má vyšší kapacitu. Zůstane vám z ní alespoň nějaká energie, když vám zima začne powerbanku nemilosrdně vybíjet. Můžete si zkusit svou přenosnou nabíječku zabalit do oblečení a udržet ji tak v relativním teple. Schovaná v batohu nebude vystavena takovému mrazu a vydrží déle.

Nemějte tedy už starosti a vrhněte se do hledání. Nabídka je velká a výběr jen na vás. Vyvarujte se nepříjemným situacím, kdy nemůžete využívat své zařízení, pojistěte se přenosným zdrojem energie a užívejte si své výlety a dobrodružství bez zbytečných problémů a stresů. Nechte se technologiemi hýčkat a powerbanka už zaručeně bude patřit do vaší povinné výbavy v každém okamžiku.

Autor článku:

Vladimir Kmec

Online marketing manažér

Každý týden připravuje ve spolupráci s obchodníkmi zajímavý newsletter, nahrává podcasty, píše blogy a přemýšlí nad tím, jak posunout Sketch ještě dál v online světe. Má zkušenosti s PPC, grafikou, psaním, ale i s hudbou.

Vytvořit rychlou poptávku