Měníme předměty
na výjimečné dárky
Chci nabídku

402 Nalezených produktů
512 variant

Mentolove bonbony

PP krabička ve tvaru kamionu s Mentolky bez cukru 5,5 gr.

Rozměr: 5.5x0.6x9cm
Material: PP polypropylen
Barva: bílá
Potisk: Potisk - Tamponový potisk L, UV Digital CMYK + bílá, Potisk - Tamponový potisk S
Card krabička s mentolovými bonbóny

Plastová obdélníková transparentní krabička s cca 50 mentolovými bonbony.

Rozměr: 75 x 45 x 5mm
Material: plast
Barva: bílá
Potisk: UV Digital CMYK + bílá, Potisk - Tamponový potisk (sklo, keramika)
Čokoládky CHOCKY

30 gramů čokoládek ve skleněné dóze.

Rozměr: 5,5 x 5,5 x 3,5cm
Material: sklo, čokoláda
Barva: různé barvy
Potisk: Potisk - Tamponový potisk L
1830 Kč

MINTCARD


Dávkovač mentolek ve tvaru kreditní karty. 6 gr mentolek.

Rozměr: 7,5 x 4,8 x 0,6cm
Material: plast
Barva: bílá, transparentná
Potisk: UV Digital CMYK + bílá, Potisk - Tamponový potisk (sklo, keramika)
1940 Kč

BERMONDS

BERMONDS

Dávkovač mentolek ve tvaru domu. 6 gr mentolek.

Rozměr: 7,1 x 6,3 x 0,5cm
Material: plast
Barva: bílá
Potisk: UV Digital CMYK + bílá, Potisk - Tamponový potisk (sklo, keramika)
5700 Kč

BEANDY

BEANDY

Různobarevné bonbóny v skleněné dóze s kovovým poklopem. 30 gr bonbónů.

Rozměr: 5,5 x 5,3 x 3,5cm
Material: kov, sklo
Barva: transparentná, různé barvy
Potisk: Gravírovaní laserem, Potisk - Tamponový potisk (sklo, keramika), Gravírovaní laserem - L
Click krabička s mentolovými bonbóny

Kulatá krabička na bonbony s cca 90 mentolkami. Otevíraní stisknutím kovového vršku.

Rozměr: o4,5 x 1,5cm
Material: kov
Barva: stříbrná
Potisk: Gravírovaní laserem, UV Digital CMYK + bílá, Gravírovaní laserem - L
3040 Kč

MINTO


Mentolky bez cukru v krabičce v kombinaci plastu a kovu. Snadné otvírání. Obsah 10 gramů.

Rozměr: 4,7 x 1,6cm
Material: kov
Barva: černá, modrá, červená, bílá, stříbrná, šedá tmavá
Potisk: Gravírovaní laserem, UV Digital CMYK + bílá, Gravírovaní laserem - L
4980 Kč

LOVEMINT


Sladké bonbóny v plechové krabičce ve tvaru srdce, obsah 24 gramů.

Rozměr: 6,8 x 6,1 x 1,8cm
Material: plast, kov
Barva: červená, bílá
Potisk: UV Digital CMYK + bílá, Potisk - Tamponový potisk (sklo, keramika)
3930 Kč

BRISE


Jednoduchá plechovka s cca 28 gramy mentolek.

Rozměr: 6 x 4,9 x 1,7cm
Material: kov, cín
Barva: černá, modrá, červená, bílá, stříbrná, šedá tmavá
Potisk: Gravírovaní laserem, UV Digital CMYK + bílá, Gravírovaní laserem - L

Káva Honduras je pěstována zejména v horských oblastech, kde se jí dostává dostatek tepla a vlhkosti. I díky tomu tato káva v sobě nese velmi charakteristickou likérovou chuť.

  • Druh kávy: 100% arabica
  • Pražení: střední
  • Balení: 50g / 220g / 1kg

Honduraské území sestává hlavně z hor. Má všechny geografické, klimatické, geologické a kulturní zdroje pro výrobu vynikající speciální kávy. Jednou z nich je i Honduras High Grown (HG), což označuje kávu, která byla vypěstována v nadmořské výšce 1 100 až 1 600 metrů nad mořem. Tento typ kávy má dobře vyvážené aroma, tendenci mít tóny čokoládových oříšků a chuť likéru.

Chuťový profil

Káva Honduras HG se vyznačuje jemným tělem, máslovou, karamelovo-likérovou chutí s hladkým krémovým závěrem. Je to skvělá káva pro každý den, která neomrzí. Její chuťový profil je čistý, vyvážený, jemný a sladký. Tato káva má zároveň silné intenzivní aroma a jasnou, šťavnatou kyselost. Jelikož zrna pocházejí ze severozápadních částí Hondurasu (kolem oblasti Copan) jejich káva je méně ovocná než jiné odrůdy z této země.

Pěstování, zpracování

Honduras nabízí široký sortiment kvalitních káv; země může vyrábět levnější středoamerickou míchanou kávu až po vysoce pěstované speciální šarže, které soupeří s oblíbenějšími kávami. Honduras HG je hlavním typem kávy, kterou země produkuje. Představuje až 70 % vývozu. Její zrnka jsou tvrdá, hustá a mají potenciál pro dobrý šálek kávy; tato klasifikace je nižší než SHG (Strictly High Grown). Tím, že vyrůstají ve vyšší nadmořské výšce zrají déle a tím získávají na síle. Sklizeň probíhá od listopadu do dubna. Pěstitelé plody zcela očistí, omyjí a následně se káva suší na terasách a dosušuje mechanicky ve speciálních sušičkách. V některých případech se zrna svážejí do suchých mlýnů, kde měří úroveň vlhkosti, určí její kvalitu a zajistí, aby splnila potřebné standardy pro vývoz. I při procesu pěstování a sušení kávy dochází ke znečišťování prostředí či uhlíkové stopě. Honduraské kávy jsou čistší a transparentnější, zároveň si zachovávají svoji charakteristickou texturu a sladkost. Země je jedním z mála pěstitelů Fairtrade a organicky certifikovaných káv. Zaručují svůj závazek vůči životnímu prostředí a komunitě pěstitelů. Každý jednotlivec, který je součástí procesu vzniku kávy je spravedlivě odměněn.

Jak si ji připravit

Každý milovník kávy si najde svůj způsob přípravy tohoto lahodného moku. Bude rovněž skvěle chutnat vašim zákazníkům v kavárně připravená přes profesionální espresso stroj, ale také jako filtrovaná káva doma. Pokud si vyberete filtrovanou kávu, doporučujeme 60 gramů kávy na jeden litr vody, v případě Aeropressu 14 gramů na 180 gramů vody. Na voňavý espresso singl shot 9 gramů kávy, na double shot 18-19 gramů kávy Houndras HG. V případě espressa se kyselost začne projevovat postupným chladnutím.

Material: papír
Barva: různé barvy, hnědá, hnědá tmavá
Ovocný čaj Mango Sunshine

Udělejte si den pestřejší s dokonalou chutí tropického manga. Po jeho zalití vám nos polechtá příjemná vůně manga a chuťové pohárky doladí citrusový závěr.

Složení: kandované mango, kandovaný ananas, kousky pomeranče, kousky jahod, květ měsíčku lékařského, světle barvířská, vitamin C, E, B6, B1, B12, kyselina listová, biotin a přírodní aroma

Návod na přípravu: do 1,5-2 dl šálku dejte 1 lžičku čaje a zalijte vařící vodou. Nechte louhovat 8-10 minut a následně sceďte.

Nutriční hodnoty na 100ml: Energetická hodnota: 13 kJ / 3kcal , Tuky: 0.1 z toho nasycených: 0.1, Sacharidy: 0.7 z toho cukry: 0.6 , Bílkoviny: 0.1, Sůl: 0.01

Čaj je balen v papírových hnědých sáčcích jako v galerii. Možnost na něj dát nálepku s vlastním designem a logem.

Material: papír
Barva: různé barvy

Tato káva vás zatáhne do mexických kávovníků, která svojí vůní vám dodá temperament a energii na celý den. Vyzkoušejte!

Druh kávy: 100% arabica
Pražení: střední
Balení: 50g / 220g / 1kg

Mexická káva Chiapas je prémiová mexická káva pěstovaná v jižním státě Chiapas a vyznačuje se lehce jemnou chutí a bohatou svěží kyselostí se světlým až středním tělem. Chiapas těží ze smíchání klimatu Tichého oceánu na západě a Atlantského oceánu na východě. V kombinaci se svahy pohoří Sierra Madre, které rozdělují stát a dosahují až 1 600 metrů nad mořem v blízkosti hranic s Guatemalou, vzniká nespočet mikroklimat, kde vypěstují výrazně prémiovou a kvalitní fair trade kávu.

Chuťový profil

Káva Mexico SHG EP Chiapas má vyvážené tělo a vyznačuje se ovocnými a oříškovými tóny. Kyselost je jasná ale ne příliš silná a aroma jemné, svěží s příjemným závěrem. Zároveň má pomerančové podtóny související s regionem pěstování, s náznaky karamelu, kakaa a zemitosti. Chuť vlašských oříšků odeznívá spolu s ostatními prvky ještě dlouho po dopití. Při odborné přípravě mohou zkušenější kávičkáři cítit chuť bílého suchého vína. Obsah kofeinu je nižší, díky čemuž si ji může člověk vychutnat i v pozdějších hodinách.

Pěstování, zpracování

Mexiko jako celek je osmým největším producentem kávy na světě, přičemž většina produkce se vypěstuje ve státech Chiapas a Oaxaca. Káva se poprvé dostala do Mexika koncem 17. století, kdy se pěstovala na farmách, které byly ve vlastnictví Evropanů, převážně původními mexickými dělníky. Sopky a horké tropické podnebí poskytují úrodnou půdu, která zlepšuje dodávku živin do kávovníků a pomáhá rozvíjet jejich výslednou chuť. Kvalitní káva Chiapas údajně konkuruje komplexností a silou jemnějším guatemalským kávam.

Kromě perfektní chuti se tento druh kávy může pochlubit také titulem Strictly High Grown a European Process. SHG označuje kávu pěstovanou ve vysokých nadmořských výškách, čímž získá hustší a živější chuťový profil než káva pěstovaná v nižších nadmořských výškách. Vyšší nadmořské výšky poskytují prostředí vhodné pro kávu arabica, podnebí bývá chladnější s menším počtem přímých slunečních paprsků a dostatkem vlhkosti. To způsobuje, že ovoce kávy pomalu dozrává, což poskytuje více času na rozvoj hloubky a sladkosti, jakož i mnoho dalších požadovaných vlastností, které hledáme ve vynikajících speciálních kávach. European Process označuje ruční třídění díky kterému se odstraní všechna nedostatečná zrna.

Kávu pěstují většinou farmáři, kteří se seskupují do družstev. Při sušení využívají nejčastěji „wet-processed“ – mokré sušení, záleží na konkrétním regionu. Kávové třešně se nejprve rozmačkají, odstraní se vnější vrstva slupky a zrno se slizem se nechá fermentovat ve vodě několik dní, následně se umyje. Po dosažení optimální vlhkosti putuje na export. I když je tento postup v mexické kávě Chiapas relativně nový, vyžaduje značné dovednosti a přináší jedny z nejkvalitnějších káv na světě.

Jak si ji připravit

Nejlepších výsledků přípravy kávy Mexico SHG EP Chiapas dosáhnete na espresso kávovaru. Okamžité jemné mletí zajistí postupné uvolňování ovocných tónů. Maximální bohatost chuti a pevná rozpustná creama bude pozitivním začátkem každého nového dne. Pro zjemnění pomůže lžička smetany nebo cukru.

Material: papír
Barva: různé barvy, hnědá, hnědá tmavá

Už starí Mayové si mohli pochutnávat na kávě, která roste na hornaté a sopkami zalité Guatemale. Její charakteristická oříšková chuť s citrusovo-květinovým závěrem vám ulahodí kdykoli během dne.

Druh kávy: 100% arabica
Pražení: střední
Balení: 50g / 220g / 1kg

Guatemala vyrábí některé z nejlepších a nejvýraznějších káv na světě. Jedinečné regiony produkující kávu v zemi získaly v tomto odvětví pozitivní a známou pověst. Káva je pro Guatemalu hlavním vývozním artiklem, který přispívá k rostoucímu ekonomickému postavení země, zároveň je devátým největším vývozcem kávy na světě. Kávová zrna vypěstovaná v této zemi mají typické chuťové tóny naznačující plné tělo a bohatou čokoládovo-kakaovou příchuť a sladkost připomínající karamel.

Chuťový profil

Jednou z několika oblastí, kde se káva v Guatemale pěstuje, je region Coban. Nachází se ve středu severní části země, která vykazuje typické guatemalské kávové vlastnosti. Mezi ty patří vynikající tělo, obvykle plné nebo střední a lehká ovocná kyselost. Guatemala SHB Coban je vyvážená káva s květinovým aroma, ve kterém hrají tóny oříšků, jemné čokolády a citrusů. Za touto vynikající kávou jsou vysoké zemědělské standardy, úrodná sopečná půda a proces sklizně.

Pěstování, zpracování

Káva byla do Guatemaly přinesena v polovině 17. století jako okrasná rostlina. Produkce kávy se však skutečně rozjela až v šedesátých letech 19. století, kdy průmysl přírodních barviv v zemi předběhly syntetické výrobky a na záchranu hospodářství bylo zapotřebí nového zaměření. Klima v Guatemale je jednou z nejrozmanitějších na světě, a proto výhodné pro pěstování kávovníků. Má až 7 hlavních pěstitelských oblastí, každá má svůj vlastní soubor jedinečných podmínek růstu a mikroklimatu. Region Coban je ale specifický tím, že tam je téměř vždy jemná mlha, neustále mrholí nebo lije a během dne se slunce ukáže jen málokdy, což má dopad i na pěstování a samotnou chuť kávy. Sklizeň se provádí od konce prosince do poloviny března. Díky pěstování v nadmořské výšce 1 300 až 1 500 metrů nad mořem získala tato káva označení SHB – strictly hard bean. Tedy doba zrání plodů je delší, což zajišťuje pevnější jádro a lepší chuťový profil. Kvůli extrémně vlhkému prostředí musí zemědělci vynaložit maximální úsilí při zpracování kávových třešní. Ty dokáží absorbovat více vlhkosti, proto jsou náchylnější ke kynutí. Sklízejí se až 10 přechody v rámci 14 dnů, aby se vysbíraly jen ty nejzralejší třešně. Sušení i kvůli těmto podmínkám a náročnému terénu je obvykle mechanické, aby se předešlo znehodnocení úrody.

Jak si ji připravit

Guatemalská káva má jasnou kyselost, přírodní sladkost a jemné chutě, které nejlépe vyniknou při louhování. French Press – díky neustálému kontaktu s horkou vodou se rovnoměrně extrahuje přirozená sladkost a jedinečné chutě. Pour over – pokud se chystáte zkusit tento nevšední nástroj, tak použijte jemně mletou kávu a papírový filtr. V kombinaci s guatemalskou kávou vytváří bohatý plný šálek, zvýrazňuje jemné ovocné a květinové tóny. V případě nouze můžete použít také klasický překapávač kávy. V letních měsících nebo pro milovníky ledové kávy se nabízí Cold Brew – zdůrazňuje lehčí kyselost a sladkost, kvůli delší době louhování. Poslední šálek kávy je plný, silně sladký a středně kyselý.

Material: papír
Barva: různé barvy, hnědá, hnědá tmavá

Střední Amerika se může pyšnit opravdu skvělou a kvalitní kávou a jednou z nich je i El Salvador. Sousedí s Guatemalou a Hondurasem, avšak nezaměňte si jejich chutě, které jsou opravdu unikátní a právě tato káva vám dodá sladkou až karamelovou chuť.

Druh kávy: 100% arabica
Pražení: střední
Balení: 50g / 220g / 1kg

El Salvador SHG EP pochází z plantáží nacházejících se v horských a sopečných oblastech ve výšce 1350 metrů nad mořem. Kávovníky se pěstují ve velmi příznivých klimatických a půdních podmínkách. Tato ručně sbíraná káva ze Salvadoru poskytne v šálku velmi sladký a čistý chuťový profil. Přibližně 60% vyrobené kávy pochází z odrůdy Bourbon, která se vyznačuje mimořádně čistým, jasným a sladkým profilem se silnými oříškovými podtóny. El Salvador je známý svojí vynikající kvalitou a je považován za jeden z nejdůležitějších druhů kávy na světovém trhu.

Chuťový profil

Jemná, ale velmi citelná kyselost těchto zrn je výhodou a umocňuje jemný charakter salvádorské kávy. Dobré tělo, ovocná chuť, nádherná sladkost a velká péče, kterou pěstitelé při přípravě kávové fazole vykonávají, zaručují vysokou kvalitu této arabiky. Obecně platí, že kdo má rád kombinaci čokoládových tónů ve středoamerických kávach s jinými příchutěmi a chce si zlepšit chuťové buňky stimulací různých chuťových bodů, bude pro něj El Salvador SHG EP – Elbobollon ideální volbou.

Pěstování, zpracování

Středoamerická republika Salvador prošla dlouhou cestou a zaslouženě patří k jedním z největších producentů kávy na světě. Od roku 1880 se gurmánská káva stala hlavní vývozní plodinou procházející indigem. Najdeme zde až 7 různých pěstitelských oblastí, kde jsou plantáže umístěny na horských svazích, tvořených z popela a sopečné lávy. Vysoce propustné půdy bohaté na minerály představují úrodnou zemi pro vegetaci a tím i kávovníky. SHG - Strictly High Grown označuje plodiny takové kávy, která byla pěstována výlučně ve vysoké nadmořské výšce. Zkratka EP-European Preparation znamená, že byla připravena se speciální péčí: vadné plody a ostatní nečistoty se kontrolují a odstraňují zásadně ručně. Po sklizni se kávové třešně přetřídí, poté přirozeně fermentují, omyjí se a suší na tradičních hliněných terasách nebo vyvýšených záhonech. Po dosažení požadované úrovně vlhkosti se plody skladují v dřevěných silách nebo pytlích, aby si odpočinuly, dokud se neoloupou. Po vyloupání se zrnko vyčistí a znovu roztřídí. Následuje balení a vývoz.

Jak si ji připravit

Díky svému chuťovému profilu je ideální pro nejjemnější směsi. Jako káva jednoho původu chutná stejně dobře, je-li připravena v espresso kávovaru, v moka konvici, filtračním kávovaru, aeropressu nebo jako překapávaná. Pokud si ji ale plánujete připravit ve french pressu, doporučujeme hlavní dobu přípravy o něco zkrátit, aby byla výsledná chuť lahodnější. Fantasticky chutná také se smetanou a cukrem.

Material: papír
Barva: různé barvy, hnědá, hnědá tmavá

Nastavte své prsty a ťukejte na místo ve Střední Americe s názvem Costa Rica. Nezapomeňte při tom popíjet tuto kávičku a vězte, že se budete cítit jako byste tam byli. Příjemný citrusový závěr chutě kávy vás o tom přesvědčí.

Druh kávy: 100% arabica
Pražení: střední
Balení: 50g / 220g / 1kg

Rozlohou malá, rozmanitostí bohatá. I takto bychom mohli popsat Kostariku. Pověst jednoho z nejlepších pěstitelů kávy na světě daleko přesahuje její hranice. Přestože se zde vypěstuje jen přibližně 1,1% světové produkce kávy, Kostarika se může pochlubit až osmi oblastmi pěstování, z nichž nejznámějším je Tarrazu. Tento zlatý důl na kávu je známý pro svá kvalitní zrna a úchvatný výhled. Zároveň je tato oblast plná vegetace a domovem velkého počtu tropických ptáků.

Chuťový profil

Kávy Tarrazu jsou známé svojí elegantní a nápadně čistou chutí. Vůně je květinová a sladká jako med. Créma je jemná a hutná se střední až nízkou kyselostí. Pohár končí příjemně překvapivou pikantností. Costa Rica SHB Tarrazu nabízí silný šálek kávy s úžasnými kompilacemi. Dejte nám vědět, jestli cítíte tmavou čokoládu a ochutnejte jemné tóny grapefruitu.

Pěstování, zpracování

Rok v Tarrazu je rozdělen na dvě dobře definovatelné sezóny, deštivou a suchou. Období dešťů trvá sedm měsíců (květen až listopad), během kterých rostou kávovníky; období sucha je od prosince do dubna. Doba sklizně je pětiměsíční období od listopadu do března, které se příjemně kryje s obdobím sucha. Tento definovaný klimatický vzor je ideální pro pěstování kávy a výsledkem jsou vysoce kvalitní kávové třešně, které mají jednotnou zralost. Tarrazu je ideálním místem pro pěstování zrnkové kávy arabica. Tento region je známý produkcí kávy, která má výrazně kyselé vlastnosti a to hlavně kvůli sopečnému složení půdy, které charakterizuje zemi. Většina plantáží se rozprostírá v nadmořských výškách od 1200 do 1900 metrů a je zastíněna směsí cizích a původních stromů. V Kostarice je kvalita kávy určena tvrdostí zrna, což je faktor, který je dán nadmořskou výškou, ve které se zrna pěstují. Káva nejvyšší kvality je označena jako Strictly Hard Bean nebo SHB a je vyhrazena pro kávu pěstovanou nad 1 900 metrů. Odhaduje se, že téměř 95% plodů pěstovaných v regionu Tarrazu patří do kategorie SHB. Proces sušení, který využívají jednotliví zemědělci se liší. Někteří upřednostňují přirozené sušení na slunci, díky kterému získávají plody ovocné tóny. Jiní zase nedají dopustit na „washed“ – tedy mokré sušení.

Jak si ji připravit

Kávová třešeň Tarrazu poskytuje velmi pozitivní výsledky ve způsobu vaření pomocí filtru. Na výběr je mnoho zařízení jako aeropress, moka konvička, která přefiltrují jemně umletou kávu a dodají každé kapce sladkou chuť. Pokud máte doma automatický stroj na espresso, tak si vaši chuť získají karamelové tóny, ale také vyšší kyselost díky vyššímu tlaku.

Material: papír
Barva: různé barvy, hnědá, hnědá tmavá

Na kávičku Indonésie robusta Flores je třeba si zvyknout a vychutnat si její hořkou, trošku oříškovou až kořeněnou chuť.

Druh kávy: 100% robusta
Pražení: střední
Balení: 50g / 220g / 1kg

Indonéský ostrov Flores, dlouho skrytý ve stínu svého známějšího souseda Bali, je stále častěji vyhledávanou destinací v Indonésii. Cestovatelům nabízí nedotčenou přírodu, vroucí přijetí ze strany jeho obyvatel, ale pro milovníky kávy i nekonečné plantáže kávovníků. Pyšnit se může i titulem třetího největšího vývozce kávy Robusta. Ta tvoří až 80% z celkové pěstitelské produkce. Káva z této oblasti má intenzivní hořkou chuť.

Chuťový profil

Kávička připravená ze zrn z této oblasti má jedinečné vlastnosti a krémové tóny. Je známá svou zemitou a silnou chutí. U milovníků výrazné chuti bude jistě oblíbená. Polosuchý proces sušení plodů jí dodává na energii, která vás po vypití zaplaví. Kromě toho v ní můžete cítit pekanové oříšky, pepř a v některých odrůdách i citrusy. Tento typ robusty je ve světě nezaměnitelný také díky pěstování v tropickém podnebí.

Pěstování, zpracování

Flores je jedním z menších ostrovů souostroví Sunda v Indonésii. Tato země je po Vietnamu a Brazílii v současnosti třetím světovým výrobcem kávy Robusta. I když je tento ostrov posetý aktivními i neaktivními sopečnými horami, jeho nejvyšší vrch má pouhých 1 736 metrů nad mořem a mnoho kávy pochází z oblastí kolem 1 000 - 1 700 metrů nad mořem. Káva je pěstována převážně malými farmáři, kteří svoji úrodu prodávají velkým exportním společnostem. Plody postupně sklízejí tři až pětkrát do roka (od května do října). Využívají hybridní způsob sušení - polosuchý. Mechanicky odstraní vnější slupku z třešní. Kávová zrna ještě obalená želovou hmotou nechávají postát přibližně jeden den. Během tohoto sušení musí být neustále v pohybu, aby se předešlo plísním a houbovým infekcím. Potom se přebytečná vrstva smyje a pergamenová káva se před prodejem částečně suší na slunci při obsahu vlhkosti 10% až 12%. Jakmile plody získají optimální vlhkost jsou okamžitě prodávány.

Káva z oblasti Flores v posledních letech získala označení nového speciálního pěstitele na národních, ale i mezinárodních trzích. Mezi největší konzumenty patří Spojené státy, západní Evropa a Japonsko, poptávka se postupně zvyšuje z Ruska, Číny, Tchaj-wanu, Jižní Koreji a Malajsie.

Jak si ji připravit

Tento typ kávy chutná skvěle s kapkou smetany či mléka. Pokud si nahořklou chuť chcete mírně osladit můžete použít i kostku cukru. Je vhodná do automatických strojů na espresso, domácích moka konviček, french pressů nebo phin filtrů (vietnamská káva). Poměr kávy zůstává nezměněn: 7g na skvělé espresso nebo povzbudivé ristretto. Záleží jen na vás a vaší chuti.

Material: papír
Barva: různé barvy, hnědá, hnědá tmavá

Sladká chuť kávy s čokoládově - vanilkovým aroma vás vytáhne z postele, už jen pro její úžasnou vůni. Mírný citrusový závěr vám polechtá chuťové pohárky a nastartuje váš den.

  • Druh kávy: 100% arabica
  • Pražení: střední
  • Balení: 50g / 220g / 1kg

Nicaragua SHG je mimořádně jemná a vysoce vyvážená káva. Je považována za jednu z nejkonkurence schopnějších káv na světě a to i díky podmínkám, ve kterých se pěstuje. Zkratka SHG znamená Strictly High Grown a popisuje kávy z plantáží situovaných od 1500 do 2000 metrů nad mořem. Tato nadmořská výška umožňuje zrnku růst pomaleji. Nikaragua SHG je mírně sladká, s citrusovou kyselostí a na samotném závěru ještě můžete ucítit čokoládu.

Chuťový profil

Nikaragua SHG se vyznačuje jemně medovou chutí, dokonale zkombinovanou s arašídy a tóny černého rybízu. Černý čaj a květinové aroma harmonizují střední kyselost. Kávy z těchto oblastí jsou charakteristické pro mírnější kyselost a komplexní chuť. Nikaragujská káva je sušena za mokra, což pomáhá fixovat jednotlivé složky aroma a příchutě. Po dopití posledního doušku dlouho odeznívá v ústech čokoláda, která vás dostane.

Pěstování, zpracování

Nikaragua, která hraničí s Kostarikou a Hondurasem, vyrábí celou řadu káv pro trh se speciálními kávami. Prvenství jí například patří za pěstování největších kávových zrn. Je v pořadí 12. zemí v pěstování kávy ve světě. Z celkového objemu je to ale jen 1,4% kávy z celkově vypěstované kávy na světě. Více než 90% své produkce expeduje. Od začátku pěstování, které začalo v 19. století, si prošli její pěstitelé turbulentním obdobím. Káva ovlivněná válkou, hurikány, zákazem vývozu si konečně v posledních letech opět získává spát svou popularitu. Na jedinečnosti jí přidává nadmořská výška v jaké se pěstuje. Velmi pomalý růst plodů má v době sklizně za následek mnohem hustší a kvalitnější zrno. Kávové třešně se sklízejí ručně od východu slunce. Káva se nechává kvasit aerobně, bez vody, přes noc asi 12-18 hodin, v závislosti na nadmořské výšce farmy a okolních podmínkách. Jakmile káva dosáhne bodu kvašení, důkladně se umyje a pokud to prostor dovolí, nechá se ještě několik hodin na plachtách pod sluncem. Pokud na to nezbývá dostatek času, tak je káva ihned zabalena a doručena do nákupní agentury. Kávu v Nikaragui pěstují hlavně malí farmáři. Svým přístupem k pěstování, používáním tradičních technologií při sušení, striktním odmítáním GMO politiky si získávají stále více příznivců.

Jak si ji připravit

Tak jako je tomu v případě každé dobré zaoblené kávy, je k dispozici mnoho možností přípravy. Nikaragujská káva je vynikající volbou pro dlouhé černé americano nebo různé espresso nápoje, kde při pití necítit kyselost. Ta se projeví postupně, jak káva chladne. Tento druh kávy je skvělou volbou do automatických kávových strojů. Chcete-li její chuť zdokonalit, zkuste tlustší mletí zrn.

Material: papír
Barva: různé barvy, hnědá, hnědá tmavá

Nejenže je Sumatra šestý největší ostrov světa a šimpanzi vám tam skáčou po hlavách, ale pěstuje se tam i vskutku energií nabitá káva. Vždyť ochutnejte a naleznete několik zajímavých chuťových tónů.

Druh kávy: 100% arabica
Pražení: střední
Balení: 50g / 220g / 1kg

Káva Sumatra z Indonésie má jeden z nejzajímavějších původů ze všech káv. Počínaje 18. stoletím, kdy popularita sumaterské kávy výrazně vzrostla, jedinečný tvar a odstín těchto zrn pomohl evropským obchodníkům rozpoznat autentickou sumatranskou kávu. Chuť této kávy je často popisována jako zemitá a intenzivní s bylinkovým aroma, které je v tomto regionu jedinečné a nenachází se v žádných jihoamerických ani afrických kávach.

Chuťový profil

Mandheling má dostatek kyselosti, která jí dodává živost a často obsahuje tóny sladké čokolády a lékořice. Chuť kávy se dobře rozvíjí díky bohaté sopečné půdě a tropickému podnebí i přesto, že není pěstována ve výrazné nadmořské výšce. Toto vše má za následek plnou a exotickou chuť podobnou karamelovým akcentům. Má tělo plné jako všechny prémiové kávy, které se často popisuje jako sirupové. Svou typickou chuť získává i díky nevšednímu způsobu sušení Giling Basah – mokré loupání.

Pěstování, zpracování

Zatímco většina káv je pojmenována podle pěstitelského regionu nebo země odkud pochází, káva Mandheling je pojmenována podle lidí z Mandhelingu, kteří tradičně pěstovali a zpracovávali kávová zrna. Své pojmenování získala díky jazykovému omylu mezi místním obyvatelem a japonským vojákem. Mandheling je tedy druh kávy pěstované v Pandangu, malé ostrovní části Indonésie, v blízkosti kávové čtvrti Sumatra. Kávovníky byly na tento ostrov dovezeny začátkem 19. století ve snaze prolomit monopol v pěstování kávy jiných zemí. Roste v nadmořské výšce 700 až 1 500 metrů nad mořem. Káva se často praží do tmavé nebo středně tmavé barvy, aby se zvýraznila sladká chuť kávy a její zemité vlastnosti. Zelená zrna kávy Sumatra mají často jedinečný asymetrický tvar a hluboký akvamarínový odstín. Odborníci na kávu by souhlasili s tím, že jejich zemitý, štiplavý a hluboký charakter je vedlejším produktem botanické rozmanitosti těchto zrn. Přestože jsou třešňové plody zpracovávány za sucha, využívá se metoda, která zahrnuje mytí vysušené slupky třešně v horké vodě, a tím poskytuje rovnoměrnější vzhled kávových zrn a pravděpodobně přispívá k jemnější chuti. Zároveň mají plody mnohem vyšší podíl vlhkosti díky nestandardnímu způsobu sušení.

Jak si ji připravit

Káva Sumatra je často vyhledávána těmi, kteří jsou citliví na kyselou kávu. Pro zachování kávových olejů, které přispívají k chuti, doporučujeme místo jemného filtru použít spíše síťový. Toto je samozřejmě osobní preference. Popřípadě se můžete držet poměru 17 gramů vody na 1 gram kávy, množství si nakombinujte podle chuti.

Material: papír
Barva: různé barvy, hnědá, hnědá tmavá

Exotická chuť, to vám slíbí káva Columbia. Závan pomeranče a bergamotu na vašich jazycích se zapíší tak, že si budete muset udělat další a další a další kávu.

Druh kávy: 100% arabica
Pražení: střední
Balení: 50g / 220g / 1kg

Jako třetí největší producent kávy na světě je Kolumbie domovem velkého počtu oblastí pěstování kávy, ročně vyprodukuje až 810 000 metrických tun. Káva Supremo je velmi dobře odlišitelná. Pokud si chcete být jisti kvalitou, měli byste začít vizuální kontrolou, zrna této kávy mají typickou skořicovou barvu. Kromě toho by velikost plodů měla být relativně větší než běžné odrůdy káv, na to se v podstatě odvolává i ve svém názvu Supremo. Tato káva je mírná a má vynikající rovnováhu mezi svým tělem a kyselostí. Pohár má pěkný ovocně-květinový závěr a po jejím dopití budete mít chuť připravit si další šálek.

Chuťový profil

Tato káva je ideální pro lidi, kteří upřednostňují bohatý, ale vyvážený chuťový profil. Sladké čokoládové chutě jsou zpočátku velmi výrazné, později přicházejí ovocné tóny, které se mohou dotknout karamelu, jablka a červeného ovoce, jako jsou např. bobule. Kolumbijská aromata bývají občas poněkud citrusová s náznaky koření. Créma je hustá a lahodná. Ať si ji připravíte ve dne nebo v noci, pravděpodobně se stane vaší oblíbenou.

Pěstování, zpracování

Kolumbijskou kávu Supremo přinesli do hor Kolumbie jezuitští misionáři ve formě kávovníků arabica. Tyto stromy upřednostňují vyšší nadmořské výšky a nižší teploty. To jim umožnilo rychle se přizpůsobit rozmanitému terénu krajiny, pomohly také sopečné hory, díky kterým kávovníky nádherně kvetou. Během růstu procházejí plody pomalým cyklem zrání, což má za následek velmi jedinečnou chuť kávy. Plody jsou po sklizni zabaleny do pytlů a okamžitě odeslány do zařízení na odstraňování buničiny. Po tomto procesu je káva fermentována, aby se zvýraznily její charakteristické vlastnosti. O čtyřiadvacet hodin později se kávová zrna promyjí vodou, aby se odstranily všechny nečistoty. Tento zásadní krok odlišuje autentickou kolumbijskou kávu od té brazilské. Kávová zrna jsou po umytí ponechána na slunci, dokud nejsou zcela suchá a nemají ideální poměr vlhkosti. Díky specifickým procesům a pečlivé pozornosti k detailům se ze semen a stromů, které byly kdysi dovezeny do Jižní Ameriky, vyvinula vynikající káva, dnes známá jako kolumbijská káva Supremo. Už na první pohled jiná a jedinečná.

Jak si ji připravit

Columbia Supremo se výborně podává bez ohledu na to, který způsob vaření upřednostňujete. Ale i přesto je ideální volbou pro espesso stroje či aeropress, kdy ještě více vynikne jemná chuť a podmanivé aroma. Pokud jste nováček v nákupu čerstvě upražených káv a nevíte kde začít, nebo jste-li kávový veterán, tento výběr nadprůměrně uspokojí vaši chuť na kávu.

Material: papír
Barva: různé barvy, hnědá, hnědá tmavá

V našich končinách jedna z nejvyhledávanějších a nejoblíbenějších káv je právě Brazílie a my vám ji nabízíme v příjemných tónech čokolády a oříšků, které jsou pro ni charakteristické.

Druh kávy: 100% arabica
Pražení: střední
Balení: 50g / 220g / 1kg

Největším producentem kávy na světě je Brazílie. Odtud pochází také Brazílie Santos NY, která patří v našich končinách k jednomu z nejoblíbenějších druhů káv, které si s radostí vychutnáváme. Tato 100% arabica má nízkou kyselost. Díky přirozenému sušení zrn v třešni a na slunci získává svoji příjemnou chuť v tónech oříšků a čokolády.

Chuťový profil

Jemnost této brazilské kávy je téměř dokonale vyvážená. Pomalé sušení dodává plodům sladkost, proto chutná po mléčné čokoládě, oříšcích au některých odrůd i sladkých citrusů. Protože se jedná o čistou arabici, její crema je tenká a rovnoměrná. Pokud patříte k lidem, kteří si rádi dopřejí kávu několikrát denně, může být pro vás správnou volbou kvůli její středně plné intenzitě.

Pěstování, zpracování

Kávovníky a celý proces zpracování, který nám nabízí typická kávová zrna Brazílie Santos NY, najdeme v Sao Paulo. Člověk by čekal, že název Santos odkazuje na místo pěstování. Opak je však pravdou. Santos je přístav, odkud se vyvážejí tato zrna kávy do celého světa. Pěstují se v průměrné nadmořské výšce přibližně 1 000 metrů nad mořem. Každý místní menší zemědělec má své vlastní postupy pro pěstování a zpracování, proto se může chuť kávy z různých farem mírně lišit. Neexistuje žádný standardizovaný postup. Základem je suché sušení. Což znamená, že kávová zrnka zůstávají ve vlastním plodu - v třešni, suší se přirozeně, pomalu a na slunci. Díky tomuto procesu proniká sladká chuť až do samotných plodů. Kávová zrnka obklopuje sladká želová hmota, která ve finále velmi pomáhá chuti kávy. Pro velké farmy není tento druh kávy prioritou, proto se Brazilii Santos NY vypěstuje jen určité množství. Obecně se Brazílie jako největší producent kávy na světě orientuje spíše na arabici nižšího stupně. Ale svými vhodnými klimatickými podmínkami a historickými poznatky o kávě dokážou vyrobit různé druhy kávy se specifickou chutí a aroma.

Jak si ji připravit

Proč je u nás tento druh kávy tak vyhledávaný je, že má skvělou jemnou chuť. Ne každý má rád výraznou chuť kávy. Proto jí můžete překvapit i člověka, který kávu nepije denně. Její rovnováha v chuti je základem pro všechny její nadšence. Můžete si z ní připravit skvělé espresso: 7 gramů mleté kávy na 0,04 l vody. V případě, že si ji chcete vychutnat při pohodlné snídani tak: 17 gramů kávy na 0,25l vody. Brazílie Santos NY je vhodná i pro ty, kteří si do kávy rádi přidávají mléko či cukr.

Material: papír
Barva: různé barvy, hnědá, hnědá tmavá

Namasté kávoholici. Indie je známá svými kořením a jejich charakteristickou chutí jídel. Káva Indie má jemně sladkou chuť s mírnou aciditou a chvílemi kořeněným aroma.

Druh kávy: 100% arabica
Pražení: střední
Balení: 50g / 220g / 1kg

Indie je sedmou největší velmocí v pěstování kávy na světě. Jejich káva sestává z homogenních, velkých a zralých zrn pocházejících z nejlepších plantáží jižních oblastí. Monzunové podnebí a obzvláště úrodná půda předurčuje tuto zemi k pěstování kvalitní arabiky. Indická káva je jednou z nejobvyklejších, nabízí zajímavou jemnost a stimulující intenzitu. Zároveň je Indie jedinou zemí, kde se všechna káva pěstuje ve stínu. Chuť je obvykle mírná, nepříliš kyselá a má exotickou plnou chuť a jemné aroma.

Chuťový profil

Indie Plantation AA sestává z velkých, pečlivě vybraných a kvalitních fazolí. Tato arabice pochází z nejlepších indických kultivací a dá se popsat jako utlumená, se správným tělem a zajímavou chutí. Vyznačuje se plným, komplexním a téměř dokonalým chuťovým profilem. Je oříšková, sladká a jemná. Ořechové aroma spolu s jemnou sladkostí vytvářejí harmonickou kombinaci. Její mírně kořeněná pachuť může být poněkud překvapivá. Má vynikající tělo a zanechává dlouhotrvající, jemně sladkou chuť.

Pěstování, zpracování

Historie a původ kávy v Indii se datuje kolem roku 1600. Příběh říká, že indický poutník Baba Budan šel na pouť do Mekky, během níž z Jemenu propašoval sedm fazolí kávovníku. Arabové si svou kávu důkladně chránili, proto nebylo snadné získat semena. Po příchodu domů je zasadil v Chandragiri.

Způsob, jakým Indie pěstuje kávu je jedinečný - pod baldachýnem různých odrůd stromů, které zajišťují stín a výživnou půdu. Zároveň se mezi kávovníky najdou rostliny a keře koření, které mají významný vliv na zrání a konečnou chuť kávy. Označení Plantation se vztahuje na nejvyšší stupeň prané arabiky pěstované v Indii. Hodnocení AA má díky nejkvalitnějším a dostatečně velkým plodům. Kávovníky zde rostou v nadmořské výšce 1 000 – 1 500 metrů nad mořem.

Veškerá káva v Indii je sbírána ručně bez použití strojů. Nedozrálé fazole mohou zůstat na rostlinách a dozrávat dál, což ale vyžaduje, aby se sběrači vrátili k rostlině i čtyři nebo pětkrát během dvouměsíční sklizňové sezóny. Po sklizni jsou třešně kávy roztříděny, umyty a rozmačkané. Tento proces musí být rychlý, aby se předešlo kvašení. Rozdrcené třešně se pak přirozeně nechají fermentovat cca 12 až 18 hodin. Mechanicky se omyjí (odstraní se sliz) a namočí se pod vodu pro zlepšení barvy. Potom jsou sušené na slunci, na terasách obložených cihlami. Přestože tento proces trvá mnohem déle než mechanické sušení, pěstitelé věří, že pomalejší sušení skutečně zvyšuje chuť kávy.

Kávu pěstují většinou farmáři, kteří se seskupují do družstev. Při sušení využívají nejčastěji „wet-processed“ – mokré sušení, záleží na konkrétním regionu. Kávové třešně se nejprve rozmačkají, odstraní se vnější vrstva slupky a zrno se slizem se nechá fermentovat ve vodě několik dní, následně se umyje. Po dosažení optimální vlhkosti putuje na export. I když je tento postup v mexické kávě Chiapas relativně nový, vyžaduje značné dovednosti a přináší jedny z nejkvalitnějších káv na světě.

Jak si ji připravit

Indie Plantation AA je skvělá aromatická káva vhodná pro různé způsoby vaření. Její vysoký obsah kofeinu nastartuje vaše smysly za každých okolností. Doporučujeme ji především pro tlakové kávovary (Moka konvice). Její vynikající chuť skvěle extrahuje také French Press a kávovar.

Material: papír
Barva: různé barvy, hnědá, hnědá tmavá
Vytvořit rychlou poptávku