Měníme předměty
na výjimečné dárky
Chci nabídku

USB klíče s potiskem

Zverejnený

Hodně z vás, kteří čtete tento článek, si na to nemůžete pamatovat, ale představte si, že kdysi nebyly USB klíče. Fakt. Megabyty, gigabajty a někdy i terabajty dat, které nosíme po kapsách jsou z říše scifi. Možná to bude vypadat jako super vzdálená minulost, ale já si pamatuji ještě 5GB harddisk, velký jako komoda. To bylo v dobách, kdy můj otec dělal ve výpočetním středisku OÚNZ a počítač ke kterému byl připojen volal Kráva, protože byl tak velký. Počítač, ne můj otec: D

Dnes? Dnes si pohodlně vložíme do kapsy i 256GB klíč a v cross body tašce mám s sebou po ruce kvůli zálohám malý externí HDD s kapacitou 2TB. Věřte mi, že pokud tento článek čte někdo o pár let, tak mu i tyto údaje budou směšné. Jinak, doporučuji článek o exponencionální technologickém růstu umělé inteligence The AI Revolution: The Road to Superintelligence. Je to sice článek z roku 2015, ale má docela slušné predikce.

 

 

USB klíč jako spotřební zboží

Kdysi byl USB klíč vytoužená technologická a praktická hračka, ale dnes je to ve většině případů spotřební materiál. Schválně, kolik USB klíčů máte? Co se stalo s tím, na který jste nahráli fotky z dovolené, půdorys bytu, zda přeskenování občanský průkaz? ... to vás jen tak na okraj trochu natahuje, abyste si dávali na své osobní údaje více pozor. Chtěl jsem poukázat hlavně na to, že máte nějaký svůj oblíbený USB klíč, který má slušnou kapacitu, je spolehlivý, designově se vám líbí, vyhovuje vám jeho tvar a hlavně. Hlavně jste si ho nekoupili. Dostali jste ho jako reklamní předmět. Jako dárek k většímu nákupu, jako pozornost od obchodního partnera, jako součást propagace hotelu, kde byla nahrána prezentace.

 

 

USB klíč jako praktický reklamní předmět

USB klíč je dalším z řady dobrých nápadů pro reklamní dárek. Je podobně populární jako poháry s potiskem, nebo reklamní pera. Stejně jako i jinde, i zde platí, že pokud je výrobek kvalitní, nejen pěkný na první pohled, svému majiteli bude sloužit dlouho. To je při reklamních předmětech obzvlášť důležité. Je to, jako kdyby jste si kupovali vidění reklamy. Čím kvalitnější výrobek, tím více vidění reklamy a loga. Zkuste se zamyslet, kde je asi ta hranice kdy je pro vás USB klíč jako nositel reklamního odkazu zajímavý. Při výběru zohledněte tři aspekty a to váš rozpočet, vhodné parametry USB klíče a komu takový reklamní kousek chcete darovat. Určitě přemýšlejte nad tím, že standard USB 3.0 je v dnešní době opravdový standard a nešetřete tam, kde se to nevyplatí.

 

USB klíč, jako nosič informace

Samozřejmě, jsou i situace, kde se na kvalitu a rychlost USB klíče až tak nehledí. Je to v případě, že klíč slouží pouze jako médium, na kterém je uložena nějaká prezentace, možná video. To se stává, pokud například otevíráte nějaký provoz, přinášíte na trh novou značku, ... Tehdy opravdu nepodaří reklamní předmět, ale využijete ho jako nosič informací, čili médium. Pozor, to neznamená, že ho v takovém případě není třeba potlačit logem!

 

Výběr správného USB klíče s potiskem

Na co se soustředit při výběru toho správného USB klíče?

Materiál

Chcete USB klíč z plastu, kovu, z eko materiálu nebo mixu materiálů? Od toho se pak odvíjí jak cena, tak i způsob potisku.

Design

Chcete některý z klasický designů, nebo chcete něco vyloženě originální? Na výběr jsou zajímavé kousky, ale dokážeme uspokojit i touhu po absolutně originálním uesbečku. USB klíč tak může mít tvar tužky, melounu, autíčka, loga společnosti, nebo jako v našem případě, čepice, trička, tašky a poháru současně :)

 

Parametry

V některých situacích, jak jsem psal výše, stačí USB 2.0. Pokud ale chcete, aby byl USB klíč stálým společníkem, určitě řešte to, aby měl klíč standard USB 3.0 a přiměřenou velikost. V dnešní době je minimum 16GB, ale lepší je se podívat po kouscích s pamětí 32GB-64GB. Takto máte jistotu, že klíč se bude používat ještě několik let a to za nějakých pár centů navíc snad stojí, či?

Potisk USB klíče

Zde je třeba poradit se s odborníkem. Naši obchodníci jsou vyškoleni a mají dlouholetou praxi, tzn. že vám umí poradit, který potisk bude pro povrch USB klíče ten pravý a to s ohledem na jeho trvanlivost, ale také s ohledem na jeho vzhled.

 

Nejpopulárnější USB klíče v roce 2020 v našem eshopu

1. místo: Rebik

 

2. místo: Survet

3. místo: USB mini M12



Autor článku:

Vladimir Kmec

Online marketing manažér

Každý týden připravuje ve spolupráci s obchodníkmi zajímavý newsletter, nahrává podcasty, píše blogy a přemýšlí nad tím, jak posunout Sketch ještě dál v online světe. Má zkušenosti s PPC, grafikou, psaním, ale i s hudbou.

Vytvořit rychlou poptávku