Měníme předměty
na výjimečné dárky
Chci nabídku

Tipy na teambuilding

Zverejnený

Teambuilding je slovo moderní, ale snad i každému z nás dostatečně srozumitelné. Jde o budování týmu, resp. budování společného ducha týmu. V tomto článku si řekneme, proč organizovat teambuildingy ve firmách, jaké zajímavé činnosti se na teambuilding dají dělat a samozřejmě i na to, jak vám při budování týmového ducha mohou pomoct reklamní předměty.

 

{rgx:save:0}

Proč je teambuilding důležitý?

Ve větších i menších firmách se lidé neustále mění. Ty šťastnější firmy přibírají nové zaměstnance, buduje nové oddělení. Vzniká tak potřeba efektivní komunikace nejen v rámci oddělení, ale i mezi nimi. Pokud se lidé mezi sebou znají osobně, ne jen přes telefon, nebo email, dokáží mnohem snadněji vyřešit potřebné úkoly a zadání. Teambuilding ale nepomáhá pouze v rámci komunikace mezi zaměstnanci. Stejně důležitá je i komunikace směrem od vedení firmy k zaměstnancům. Možná právě díky takovéto akci najdete nové vůdčí talenty, které budou v budoucnu řídit některé nové oddělení.

 

Jakou teambuildingovou aktivitu si vybrat?

To, zda teambuilding zorganizujete v exteriéru nebo interiéru je v podstatě jen na vašem pocitu. Samozřejmě, turnaj v plážovém volejbalu nebudete organizovat v prosinci na sjezdovce v Krkonoších. Předpokládejme, že máte zdravý rozum a v této otázce si poradíte velmi dobře i sami. Podívejme se tedy na pár tipů, jak trávit společný čas s kolegy.

1. Určitě jste slyšeli o Escape room, v níž se snaží účastníci dostat z místností řešením různých logických úkolů. Zde je vzájemná komunikace a spolupráce opravdu velmi důležitá. Pokud vás neláká interiér, tak si určitě vyberete i z velkého množství her, které se odehrávají na území měst. Escape room naleznete například ZDE nebo ZDE anebo ZDE.

 

2. Nemusíte se však vázat pouze na tradiční sporty. Při netradičních sportech častokrát zažijete více zábavy. Zkoušeli jste bublinový fotbal? Co tak laser tag, nebo sumo? Některých bude zas bavit lezení po umělé stěně a překonávání výškových limitů.

 

3. Pokud patříte mezi klidnější kolektivy a na team buildingu vás láká spíše možnost komunikace, určitě se rozhodněte pro turistiku. Můžete si dát cíl na některém hradě nebo na vyhlídce. Zde se představivosti a možnostem meze nekladou. Ve prospěch této aktivity mluví také její finanční nenáročnost. Pokud jste fanoušky cyklistiky, zvolte tuto možnost. Odměnou vám bude pocit, že jste udělali něco pro své zdraví.

 

4. utužovat kolektiv se dá i v prostředí samotné firmy. Zkuste se zamyslet, jaká kreativní činnost pobaví vašich kolegů. Je to práce na hrnčířském kruhu, nebo se chcete naučit ušít tašku, nebo potlačit tričko? To vše se dá zvládnout při troše snahy i v kancelářích. Pomoci uvolnit atmosféru pomůže i například hoverball, který máme v nabídce na našem eshopu.

 

5. Vaření je uměním, které je čím dál populárnější nejen u žen, ale i mužů. Vybrat si můžete z množství kurzů pro kolektivy a naučit se vařit různé tradiční, ale také exotická jídla. Pokud vás vaření příliš nebere, můžete vyzkoušet i společné kurzy míchání nápojů. Pokud jste bohémský typ, tak se můžete vrhnout rovnou na slepou ochutnávku jídel nebo degustaci vín, nebo kvalitních destilátů.

 

6. Pracuje váš kolektiv pod silným tlakem a ve stresu? Tehdy je vhodné vybít nahromaděnou a dušenou energii něčím adrenalinovým. Kyvadlový seskok z mostu, nebo bungee jumping zajistí za pár sekund vyplavení hormonů štěstí a tělo i mysl vypustí nahromaděný stres.

 

{rgx:save:1}

Buďte opravdový tým!

To, že jste tým je dobré ukázat také navenek. Vymyslete si společný znak. Může to být šátek v určité barvě, čepice, odznak nebo tričko s logem vaší firmy. Buďte kreativní. Dnes se dá vyrobit na zakázku v podstatě cokoliv a naši obchodníci to dokáží zrealizovat, případně vás usměrnit. 

 

Vyhodnocení

Nezapomínejte na vyhodnocení aktivit pro které jste se rozhodli. Lidé jsou soutěživí, takže je potěší i vyhlašování vítězů. Pokud soutěžíte v týmech, můžete udělat putovní pohár, který bude rok co rok putovat po firmě a bude zdrojem nejednoho rozhovoru v kuchyňce. Dovolte vašim kolegům a zaměstnancům zdravou rivalitu a podpořte týmového ducha. Mezi předměty v našem eshopu najdete i medaile, trofeje, dárkové předměty, ale také různé příslušenství, které se hodí na teambuildingové akce.

{rgx:save:2}

 

Závěr

Nebojte se experimentovat a vymýšlet akce, které na první pohled nemají s teambuildingem nic společného. Důležité je, aby se lidé ve firmě poznali, utužili vztahy, odpočinuli si od každodenního stereotypu.

Autor článku:

Vladimir Kmec

Online marketing manažér

Každý týden připravuje ve spolupráci s obchodníkmi zajímavý newsletter, nahrává podcasty, píše blogy a přemýšlí nad tím, jak posunout Sketch ještě dál v online světe. Má zkušenosti s PPC, grafikou, psaním, ale i s hudbou.

Vytvořit rychlou poptávku