Měníme předměty
na výjimečné dárky
Chci nabídku

Sublimace

Zverejnený

Sublimace je proces výroby potisku, ve kterém se využívá teplo a tlak sublimačního lisu. Realizuje se za pomoci tiskárny na sublimační papíře díky speciálním sublimačním barvám. Grafika se vytiskne na sublimační papír nanese na materiál. Vlivem vysoké teploty se barva mění na plyn a otevírají se póry do kterých se dostane. Po poklesu teploty se póry uzavřou a barva ztuhne. Proto je možné aplikovat sublimaci pouze na materiály jako polyester. Sublimace se nemůže aplikovat na materiály ze 100% bavlny. Přírodní vlákna totiž nemají žádné póry na otevření. Tento proces umíme aplikovat i bez přenosového papíru ale přímou sublimací, například na textil, který je předem připraven na sublimaci. Rovněž se touto technologií vyráběji velmi populární sublimační šňůrky na krk.

Využití

Sublimace se nejvíce využívá pro potisk předmětů jako hrnky, trika, obaly na mobily, stuhy klobouků, karty, ručníky, polštáře nebo podložky pod myš. Sublimace je tou správnou volbou v případě, že máte plnobarevnou grafiku. Sublimace Vám zajistí kvalitní provedení, barevné přechody a trvanlivost tisku. Sublimačně potištěné hrnky vydrží drsnější mytí a stejně mytí v myčce, tričko potištěné sublimací můžete prát na vyšším stupni bez obavy zda si potisk zachová svou barevnost a sublimační šňůrky na krk nikdy neztratí sytost a pevnost. Cena se vždy odvíjí od množství potlačovaných kusů a velikosti potlačované plochy. S otázkou ohledně ceny nás neváhejte kontaktovat.

 

Na tisk na sublimační papíry používáme tiskárnu značky Epson 1500W, 6 zásobníků barev dopomáha ke kvalitní tisku.

{rgx:save:0}

Výhody

  • Papír je možné dát do jakéhokoliv lisu, potisk je omezen pouze tvarem produktu na který jdeme tisknout.
  • Barva se mění na plynné skupenství a vytváří tak souvislé plochy barvy. Tento efekt eliminuje malé mechanické tiskové chyby.
  • Sublimací se velmi dobře potlačují strečové materiály, textil se přebarví do hloubky, proto i při větším natažení zůstává materiál probarvený.
  • Plnobarevný tisk - fotokvalita.
  • Cenově výhodnější při menších počtech.

Nevýhody

  • Nelze potlačit bavlněné materiály.
  • Nelze potlačovat předměty, které nevydrží teplotu kolem 200 stupňů.

 

Naše ukázky předmětů potištěných sublimací

Sublimační potisk mobilních krytů.

    

 

Sublimace šátku

Autor článku:

Jaroslav Ichnacak

Obchodní ředitel

Jaro je energický a velmi pracovitý člověk s velkým srdcem. Svůj obchodný potenciál a dlouholeté zkušenosti z call centra využívá v našem tímu od roku 2017. Popři práci sa věnuje herectví a svou schopností získat si lidi ocenuje mnoho klientů. Umí se domluvit anglicky a polsky.

Vytvořit rychlou poptávku