Měníme předměty
na výjimečné dárky
Chci nabídku

Reklamní tašky - nadčasový reklamní předmět

Zverejnený

Tašky jsou skvělým a nadčasovým reklamním předmětem. Jsou určeny mužům, ženám, vyrábějí se v různých tvarech a barvách. Jen málokterý reklamní předmět ví sám o sobě zacílit na tu správnou cílovou skupinu tak dobře, jako právě taška.

Taška je fantastický reklamní předmět

Tašku potřebuje každý člověk. Právě díky tomu je taška ideálním nosičem poselství. Velká plocha tašky umožňuje vyniknout vašemu logu nebo sloganu. K dispozici jsou jednoduché plátěné tašky, ale i větší, z pevnějších materiálů. Na použitém materiálu pak závisí i to, jaký potisk zvolíte. Pokud chcete být nápadný a poutat pozornost, zvolte svěží, výrazné barvy a větší rozměr tašky. Chcete potěšit hlavně majitele tašky a každodenně se mu připomínat praktickou a stylovou taškou? V tom případě zvolte tašku, která se pohodlně vejde do kabelky či do přihrádky v autě. K dispozici jsou samozřejmě i skládací tašky, které se dokáží poskládat do opravdu kompaktních rozměrů.

Taška jako merch

Máte svou značku, svůj eshop, mnoho fanoušků? Právě taška je skvělým merchem, který budou lidé rádi brát se sebou na nákupy, nebo třeba i na pláž. Asi nejtypičtější taškou, je tzv. tote bag, u nás spíše známa pod názvem plážová taška. Má jednoduchý obdélníkový nebo čtvercový střih s dostatečně dlouhými rukojeťmi, aby se dala převěsit přes rameno.Tieto tašky se vyrábějí z různých materiálů a v různé kvalitě, takže každý si najde tu správnou pro svůj eshop. Tyto tašky umožňují potlačit poměrně velkou plochu nápaditými a často i vtipnými motivy.

Historie tašek

Tašky jsou jedním z největších vynálezů lidstva. Určitě nebudeme přehánět, když řekneme, že je směle můžeme zařadit po boku vynálezu kola. Tašky nám umožnily přenášet více materiálu, než se vejde do rukou a tento materiál přenášet na větší vzdálenosti. První tašky se vyráběly ze zvířecí kůže před tisíci let a sloužily už lovcem a sběračem. Až mnohem později přišli na scénu bavlněné či vlněné tašky.

Tašky a ekologie

Není to tak dávno, kdy jsme skoro všichni nosili nákupy v igelitových taškách. Igelitce je v podstatě konec a jen málokdo je ještě v nějaké větší míře využívá. Jejich výroba byla jednoduchá, jejich hmotnost minimální, ale při jejich počtu a omezeným počtem použití se staly břemenem pro životní prostředí.

Pokud hledáte přesné číslo, jak dlouho potřebujete používat plátěnou tašku, tak to bohužel nedostanete. Vznikají různé studie, které zahrnují jak uhlíkovou stopu výroby tašek, tak i uhlíkovou stopu jejich likvidace. V podstatě platí, že pokud budete používat plátěnou tašku 200 dní, tak jste udělali něco pozitivního pro tuto planetu. Podle některých studií nejlépe vycházejí tašky, které obsahují recyklovaný polyester a to díky použití recyklovaného materiálu a skvělé výdrži materiálu. Při výrobě bavlněné tašky je použito velké množství vody a to ji posouvá na druhou pozici.

Pro ekologické chování platí základní pravidlo a to je "Nevytvářet odpad". Proto, pokud chcete být opravdu ekologický, vybírejte si tašky, které jsou dobře ušité a vydrží dlouho sloužit svému majiteli. Čím kvalitnější taška i potisk budou, tím déle vám bude dělat taška reklamu.

Různé tvary a velikosti

Nejrozšířenější taškou je nákupní taška. Ta může být z různých materiálů, ale nejčastěji se používá bavlna a netkaná textilie. Oblíbenou taškou na každodenní nošení do práce, školy, či jen tak ven, je taška na rameno, někdy označovaná také jako crossbody, a jako malý praktický pomocník na drobnosti poslouží ledvinka. Někteří lidé upřednostňují na každodenní nošení batohy, které ale výborně poslouží i při výletech, či při cestování. Na přenášení dokumentů je vhodná aktovka a notebook spolehlivě ochrání taška na notebook. Mezi tašky můžeme zařadit i peněženku a dokladovku. Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na cestovní tašky a kufry. Svou poměrně velkou cílovou skupinu hlavně v letních měsících mají i chladící tašky.

Potisk tašek

Výběr vhodného potisku tašky závisí na materiálu, ale také na množství kusů. Pokud potlačujete tašky, které kombinují polyester a bavlnu, doporučujeme sítotisk. Polyesterové tašky zvládají i digitální potisk a transfer. Na papírové tašky se hodí tamponový potisk. Naši obchodníci vám samozřejmě poradí, jak při výběru samotného modelu, tak i při výběru toho vhodného potisku. Abyste si udělali přehled, tak při potisku nákupních tašek se obvykle používají tyto druhy potisků:

Sítotisk

Hodí se na bavlněné, polypropylenové tašky.

Transfér (transférový potisk)

Transferový potisk vypadá výborně na netkané textilii, polyester, bavlně, či různých kombinacích pvc / pc / pe / pet.

Gravírování laserem

Pro laserové gravírování se můžete rozhodnout při materiálech jako netkaná textilie, juta, či kůže.

Tamponový potisk

Tampónový potisk je vhodný pro netkanou textilii a kombinace materiálů pvc / pc / pe / pet.

Sublimace

Kombinace technologie sublimace a polyesteru zajistí dlouhodobou barevnou stálost.

Výšivka

Výšivka je mimořádně trvanlivá a hodí se na tkanou textilii jako bavlna, případně kombinaci bavlny a polyesteru.

Autor článku:

Vladimir Kmec

Online marketing manažér

Každý týden připravuje ve spolupráci s obchodníkmi zajímavý newsletter, nahrává podcasty, píše blogy a přemýšlí nad tím, jak posunout Sketch ještě dál v online světe. Má zkušenosti s PPC, grafikou, psaním, ale i s hudbou.

Vytvořit rychlou poptávku