Měníme předměty
na výjimečné dárky
Chci nabídku

Poznejte předměty z netradičních materiálů

Zverejnený

Ekologie a péče o planetu Zemi se každým rokem dostává do popředí. Stále více se při výrobě reklamních předmětů používají materiály jako bambus, korek, dřevo, vápencový cement, pšeničná sláma, juco, juta, konopí, RPET plasty, recyklovaný papír, recyklovaná bavlna a recyklovaná kůže. Naše procesy výroby neustále zlepšujeme, abychom používali méně energie a hlavně méně vody.

Buďte i vy výjimeční a zařaďte se mezi ty, kteří jsou zodpovědní a záleží jim na udržitelnosti.

Předměty z bambusu

Bambus má mimořádně silné a tvrdé dřevo. Některé druhy bambusů jsou tak silné, že se mohou rovnat síle a odolnosti oceli. Bambus nezatěžuje životní prostředí a to od jeho pěstování přes zpracování až po rozklad. Bambus je vysoce antibakteriální, což znamená, že je odolný vůči plísním, bakteriím a dalším mikrobům.

Všechny předměty z bambusu

Předměty z vápencového cementu

Reklamní předměty z vápencového cementu mají vysokou kvalitu a jsou velmi trvanlivé. Mají nízký ekologický dopad ve srovnání s plastovými předměty, zvláště pokud jsou kombinovány s jinými přírodními materiály, jako je bambus nebo korek.

Všechny předměty z cementu

Předměty z pšeničné slámy

Pšeničná sláma je vedlejší zemědělský produkt, je to stéblo, které zůstane po sklizni pšeničných zrn. Vlákny vyztužené plasty jsou kompozitní materiály, které se vyrábějí kombinací plastů s přírodními vlákny jako je pšeničná sláma. Tato kombinace poskytuje pružnější a odolnější materiál a produkty, které vám mohou sloužit po delší dobu.

Všechny předměty z pšeničné slámy

Předměty ze dřeva

Dřevo patří k výjimečným přírodním materiálům. Vyznačuje se vynikajícími tepelně-technickými, mechanickými i estetickými vlastnostmi, a proto není divu, že dřevo ani s příchodem moderních materiálů neztratilo nic ze své atraktivity.

Všechny předměty ze dřeva

Předměty z korku

Korek je vnější kůra korkového dubu, který roste převážně v oblasti Středozemního moře. Tento pozoruhodný strom má kůru, jejíž vlastnosti a způsob regenerace jsou jedinečné v celé rostlinné říši. Unikátní složení korkové suroviny s více než 40 miliony buněk naplněných vzduchem na kubický centimetr, dělá z korku přirozený zvukový a tepelný izolant. Každá buňka obsahuje plyn podobný vzduchu (min 50%), stěny buněk jsou tvořeny celulózou, suberinem a voskem. Suberín spolu s voskem způsobuje, že korek nepropouští ani tekutiny, ani plyny.

Všechny předměty z korku

Předměty z juty

Juta je surovina získaná z vláken jutevníka, rostliny která roste v tropických oblastech. Patří mezi měkká, dlouhá a přírodní vlákna. Dnes se juta využívá celosvětově jako zdroj textilního vlákna, ze kterého se vyrábějí různé textilní výrobky a obalové materiály. Někdy se označuje jako „zlaté“ vlákno zejména pro svou barvu a nákladovou efektivnost.

Všechny předměty z juty


Předměty z juco

Juco je směs ze 75% juty a 25% bavlny. Juco má přírodní vzhled jako juta, ale po smíchání s bavlnou nabízí jemnější strukturu. To poskytuje zákazníkům možnost vytisknout na tuto látku detailnější design. Juco má všechny dobré vlastnosti juty, je stejně pevný a opakovaně použitelný, takže jej lze použít téměř stejným způsobem na nákupní tašky, tašky na víno nebo módní tašky.

Všechny předměty z juco

Konopí je jeden z nejvíce ekologicky šetrných materiálů na světě. Konopné vlákno je jedno z nejdelších, nejsilnějších a nejodolnějších přírodních vláken na světě a má vynikající izolační vlastnosti. Používá se při výrobě všech typů textilií od oděvů až po lodní plachty, stany, koberce či obuv. Konopná látka poskytuje teplo, měkkost a zároveň nabízí trvanlivost a pevnost, jakou jen těžko najdeme u jiných materiálů. Látka je silná, drží tvar, je vysoce odolná vůči tření a tahu, má vynikající stálost barev. Konopné vlákno zadržuje vzduch, díky čemuž tkanina v zimě hřeje a v létě chladí. Svou schopností odvádět pot se konopné textilie podobají moderním syntetickým termo - materiálům. Dokáží zadržet až 95% UV záření. Jsou antistatické, čímž se usnadňuje údržba.

Všechny předměty z konopí

Předměty z recyklovaných PET plastů

RPET lze potlačit vícero způsoby. PET, který se spřádá na vlákno, se také používá k výrobě oděvů, bund, polárního rouna, opakovaně použitelných tašek na přenášení a dalších různých reklamních předmětů. PET plast je možné opakovaně recyklovat bez jakékoli změny jeho vlastností nebo kvality.

Všechny předměty z RPET plastů

Předměty z recyklovaného papíru

Recyklovaný papír je vyroben z odpadního papíru, takže má dobrou povrchovou úpravu, ale není jako nový. Tento typ papíru však pomáhá pečovat o životní prostředí, protože kromě barvy, která je obvykle matnější, špinavě bílé barvy a nižší odolnosti, lze použít stejně jako papír repro.

Všechny předměty z recyklovaného papíru

Předměty z recyklované bavlny

Recyklovaná bavlna se získává z výrobních odstřižků nebo starého oblečení. Nejdříve bývají odstřižky rozdrceny a následně spředeny do nové příze. Původní materiál je roztříděn podle barev, následně strojově trhaný a oddělovaný na jednotlivá vlákna. Po přidání dalších vláken jako je bavlna či polyester, jsou již dostatečně dlouhé, aby šly spřádat do nití. Nově vzniklá vlákna se již nebarví.

Všechny předměty z recyklované bavlny

Autor článku:

Vladimir Kmec

Online marketing manažér

Každý týden připravuje ve spolupráci s obchodníkmi zajímavý newsletter, nahrává podcasty, píše blogy a přemýšlí nad tím, jak posunout Sketch ještě dál v online světe. Má zkušenosti s PPC, grafikou, psaním, ale i s hudbou.

Vytvořit rychlou poptávku