Měníme předměty
na výjimečné dárky
Chci nabídku

Jak můžete monetizovat svou internetovou stránku?

Zverejnený

Vydělávejte na své webové stránce již dnes v tomto okamžiku. Mám několik skvělých tipů, které jistě oceníte.

Co je monetizace?

Monetizace je proces přeměny stránky tak aby přinášela zisk. Slovo monetizace se používá v souvislosti se získáním práva na inkasování financí za jakékoliv hodnoty.

{rgx:save:0}

Typy reklamních systémů obsahujících monetizaci

Pokud vlastníte blog, portál, nebo jinou stránku, která je zaměřena na určité záliby, témata a podobně, máme pro Vás několik typů reklamních systémů, které Vám pomohou vydělat. Základem úspěchu je v první řadě kvalitní obsah, který přiláká vaše čtenáře a návštěvníky stránky. Bez návštěvnosti bohužel žádné kačky nebudou.

Google Adsense

Prvním a nejznámějším reklamním systémem, který se používá na celém světě je Google Adsense. Tento systém Vám nabízí na výběr velké množství reklamních ploch, které můžete vložit na svou webovou stránku. Kód můžete vložit na libovolné místo vaší stránky. Google Adsense nabízí i responzivní plochy, které se automaticky přizpůsobí rozlišení počítače, notebooku, mobilu nebo tabletu a tak návštěvníkovi nabídnou rozměr reklamy podle jeho zařízení.

Google Adsense vyplácí provize za kliknutí na reklamní plochu. Je to nejčastěji používaný systém, který dokáže Vašim návštěvníkům zobrazit reklamu podle toho, kde se před příchodem na Vaše stránky nacházely. Pokud si před tím návštěvník prohlížel kytary, tak mu Google automaticky zobrazí na vaší stránce reklamy zaměřené na hudební nástroje, hudbu, nebo na internetový obchod na kterém se nacházel. Tím pádem je zde větší šance na to, že váš návštěvník na reklamu klikne a vy dostanete provizi. Google Adsense vyplácí provizi každý měsíc, pokud jste vydělali minimálně 70 eur.

Etarget

Dalším výborným systémem je Etarget, který najdete v devíti zemích střední a východní Evropy a to na Slovensku, v České republice, Maďarsku, Rakousku, Polsku, Chorvatsku, Srbsku, Rumunsku a Bulharsku. Reklamy společnosti Etarget využilo již více než 55 tisíc klientů a reklamní kódy nasazeno přes 6 tisíc internetových stránek.

Etarget je velmi podobný jako Google Adsense. Do systému se snadno zaregistrujete a můžete vytvářet své reklamní plochy, které si můžete umístit kamkoli na Vaši internetovou stránku. Etarget nicméně možnost vložit reklamu přímo do textu, vložit reklamu pod video nebo vložit reklamu do vyskakovacího okna, které se bude zobrazovat ve spodní části vaší stránky. Etarget je velmi přehledný a funkční systém, který se určitě vyplatí umístit na Vaše internetové stránky.

Sitelement

Jako poslední Vám představíme systém Sitelement. Pokud vlastníte internetový portál a Vaše návštěvnost je přes 1 tisíc přístupů denně, Sitelement je pro Vás ideální řešení. Nejsilnější konkurenční výhodou této reklamní sítě je vývoj nových a účinnějších nestandardních formátů reklamy, která Vašeho návštěvníka jistě překvapí a zaujme. Reklamní systém Sitetelement neustále vyvíjí nové technologie zaměřené na exaktní cílení a maximalizaci efektivity reklamních kampaní.

Pro maximální využití reklamních ploch na vaší stránce doporučujeme využít služeb všech zmíněných reklamních systémů. Dávejte si ovšem pozor, abyste to s reklamou na stránce nepřehnali!

Autor článku:

Jaroslav Ichnacak

Obchodní ředitel

Jaro je energický a velmi pracovitý člověk s velkým srdcem. Svůj obchodný potenciál a dlouholeté zkušenosti z call centra využívá v našem tímu od roku 2017. Popři práci sa věnuje herectví a svou schopností získat si lidi ocenuje mnoho klientů. Umí se domluvit anglicky a polsky.

Vytvořit rychlou poptávku